För ett meningsfullare liv

Jag mår inte alltid bra och det är helt ok. Det finns ingen som alltid mår bra. Men, jag mår bättre än jag någonsin gjort tidigare som vuxen och det börjar likna det tillståndet jag hade som barn. Jag lever här och nu; jag grubblar inte över det förflutna och jag oroar mig inte för framtiden. Ungefär så som när jag var barn. Det är en lättnad att kunna leva i nuet. Inget annat betyder något än det som är här och nu.

För att kunna återgå till den känslan behöver man bli av med sitt bagage, allt det där tunga som man släpar omkring på och inte tagit tag i.

Jag har gjort det, men alla gör inte det.

Varför?

Jag har diskuterat detta otaliga gånger med kolleger, kompisar och andra människor jag mött i olika sammanhang. Alla är överens om att många av oss behöver terapi av något slag och alla är förvånade över att så få tar tag i det.

De flesta skyller på ekonomin. "Jag har inte råd", säger de.

Om du skippar utlandsresan ett år, slutar röka, väntar med renoveringen av huset, väntar med den nya bilen, drar in på uteliv, godis & snacks, lösnaglar, hårfärgning, lösögonfransar eller annat du faktiskt kan avvara. Hur mycket pengar skulle du kunna spara?

Det är ett val, det vet vi alla. Vi prioriterar olika. Vad vill du prioritera?

Bildresultat för olycklig